Projectleiding Onderzoek Bouw & Infra
Ben jij een echte regelaar en aanjager, die het een uitdaging vindt om complexe projecten op de rit te krijgen en samen met een team tot een goed einde te brengen. Spreek je de taal van de technisch professionals, maar weet ook in de communicatie met klanten te overtuigen. Soliciteer dan nu!
We’d love to hear from you.
Apply now| JOUW UITDAGINGEN
Jij leidt complexe onderzoeksprojecten en consultancyopdrachten van de afdeling Structural Reliability. Alle projecten hebben raakvlakken met bouw en infra, maar de onderwerpen die daarbinnen spelen zijn uiteenlopend. Denk aan het ontwikkelen van een nieuw circulair asfaltmengsel, het voorspellen van de levensduur van een stormvloedkering of het vinden van betrouwbaardere rekenmethodes om de constructieve veiligheid van (monumentale) bouwwerken vast te stellen. Als projectleider stuur je projectteams met 8 tot 15 inhoudelijk experts aan. Zelf ben je inhoudelijk meer vanaf de zijlijn betrokken. Je taak is het in goede banen leiden van het project en het stimuleren en ontzorgen van je team.
Onder jouw leiding worden de projecten succesvol opgeleverd. Je ziet erop toe dat we ons houden aan contractafspraken en budgetten en dat de opdrachtgever tevreden is. Oók als er misschien niet de verwachte oplossing uitkomt. Ondertussen besteed je aandacht aan goede publiciteit en stimuleer je een maximaal leereffect bij de inhoudelijke collega’s. Hoe je dit alles aanpakt, is aan jou. Je krijgt veel vrijheid om te werken op een manier die jij prettig vindt. Ook is er ruimte om te sparren en ervaringen uit te wisselen met andere projectleiders.
Gemiddeld draaien projectleiders bij Structural Reliability zo’n vier tot acht projecten of programma’s tegelijkertijd. Dat betekent veel afwisseling!.als ervaren projectmanager houd je je bezig met de grotere en complexere projecten.Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met multidisciplinaire projecten die jouw team, afdeling of zelfs de unit overstijgen. Of toonaangevende projecten waarbij we samenwerken met andere onderzoeksinstellingen in een Europees consortium. Kortom: genoeg ruimte voor jouw groei als projectleider.
Bij onze opdrachtgever ga jij aan de slag bij de afdeling Structural Reliability. Hier word je onderdeel van een diverse, internationale groep van zo’n zeventig collega’s. De afdeling is verdeeld in vier teams die onderzoek doen naar respectievelijk wegenbouw, materialen, constructieve veiligheid en risico’s en betrouwbaarheid van constructies. Met onze onderzoeken, kennisontwikkeling en adviezen dragen we bij aan innovatieve oplossingen om bijvoorbeeld de levensduur van infrastructuur en gebouwen te verlengen, CO2-uitstoot te verlagen of materialen volledig circulair te maken. Als projectleider kom je ook in een van de teams. Welke dat wordt, bepalen we in overleg met jou. Maar in welk team je ook komt: werken bij Structural Reliability is afwisselend, innovatief en impactvol.
| WAT VERWACHTEN WE VAN JOU
Een presentatie van onderzoeksresultaten kunnen we bijvoorbeeld gerust aan jou overlaten. Maatschappelijke vraagstukken, zoals bodemdaling, het aardbevingsdossier, constructieve veiligheid en waterveiligheid zijn jou niet vreemd. Het is ook handig als je snel je weg vindt in administratieve systemen, zodat je je projecten goed kunt monitoren. Wat je nog meer in huis hebt?
- Een wo Master diploma in de richting van civiele techniek, bouwkunde, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
- Minimaal 10 jaar relevante ervaring, waarvan minimaal 5 als projectleider in een onderzoeksomgeving. Je hebt ervaring met het leiden van projecten in publiek private samenwerkingen;
- Je hebt ervaring met het doen van onderzoek binnen de maritieme-, bouw- of infrawereld;
- Bij voorkeur een IPMA-certificering. Heb je die nog niet, dan kun je bij ons de opleiding volgen.
| WAT HEEFT ONZE BUSINESS CEL TE BIEDEN?
De business cel TMC Civiele Techniek & Bouwkunde onderscheidt zich met medior en senior level professionals (Employeneurs) en expertise op het gebied van Civiele Techniek en Bouwkunde. Zij werken aan projecten op gebied van Wegenbouw, Waterbouw, Constructies, Rail, Energie, Ondergrondse infra, Woning en Utiliteitsbouw. We richten ons op de volgende kennisgebieden: (BIM) Engineering, Contractmanagement, Projectbeheersing, Projectmanagement, Omgevingsmanagement en Assetmanagement.
Wij zijn momenteel met ruim 30 werkondernemers die het maximale uit hun carrière willen halen. Zij voelen zich ondernemer omdat zij eigenaarschap ervaren op hun eigen loopbaan, de projecten die ze doen en beslissen mee in keuzes die wij als organisatie maken. Samen bepalen wij hoe wij groeien, op welke markten wij actief willen zijn, hoe wij ons ontwikkelen m.b.v. coaches en trainingen etc. Met behulp van een werkondernemersplan evalueren werkondernemers zichzelf en bepalen de koers. Kortom, TMC Civiele Techniek & Bouwkunde zet zijn mensen op de eerste plaats en onderscheidt zich door een uniek business model.
Onze focus ligt bij onze mensen; wij geloven namelijk dat wanneer wij goed zorg dragen voor onze mensen, zij op hun beurt goed zorgdragen voor onze klanten.
| WAT MAG JE VAN TMC VERWACHTEN
TMC is een uniek gezelschap van technische professionals die ondernemingsgezind, vakbekwaam en bijna zelfstandig te werk gaan. Ons model voor Employeneurship is ongeëvenaard en biedt deskundigen met allerlei achtergronden zowel de voordelen van een dienstverband als de mogelijkheden van het ondernemerschap.
Mensen zijn de motor achter technologie. Zij brengen kennis in de praktijk en starten of versnellen innovatie. Omdat we ons bevinden in het hart van de internationale high-tech industrie, weten we wat tech bedrijven die aan kop willen blijven echt nodig hebben. We bieden je een uitdagende en stimulerende werkomgeving waarin je de regisseur van je eigen carrière kunt zijn.
Als Employeneur maak je deel uit van onze TMC-familie. Plezier en betrokkenheid zijn belangrijke onderdelen in onze cultuur. We zijn ons bewust van de impact die we hebben op de levens en carrières van onze Employeneurs en op de prestaties van onze klanten. We volgen, dragen bij aan en investeren in thema's die niet alleen op brancheniveau belangrijk zijn, maar ook op organisatie en persoonlijk niveau zoals vitaliteit en expats.
| WAAROM KIEZEN VOOR EMPLOYENEURSHIP?
De term Employeneurship klinkt misschien onbekend. Dat komt omdat wij de bedenkers zijn. Het is meer dan een woord, het is een werkwijze, een paradigma zelfs. Bij Employeneurship denk en handel je in principe als een ondernemer, maar vanuit de veilige positie van een werknemer. Het is echter in de eerste plaats een manier om voortdurend in ontwikkeling te blijven en het biedt je de kans om je carrière daadwerkelijk te sturen.
Employeneurship is gebaseerd op 5 basisprincipes:
- Een duurzame werkrelatie met een vast dienstverband
- Individuele winstdeling: je leert je marktwaarde kennen en hebt een aandeel in de winst die je werk genereert
- YOUniversity: we zullen je ondersteunen met een-op-een coaching en trainingen
- Businesscellen: voor een sterk en relevant netwerk
- The Entrepreneurial Lab (TEL): een speeltuin voor nieuwe ideeën en een potentiële lancering voor start-ups
TMC is een werkgever die gelijke kansen biedt en waarde hecht aan diversiteit. We discrimineren niet op basis van ras, religie, kleur, nationale afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke staat, veteranenstatus of handicapstatus.